Analyse van de lichaamssamenstelling

Vb. lichaamssamenstelling van een geoefend wielrenner:

Botten
5%
Vet
9%
Spieren en organen
86%

Voorbeeldverslag

Waarom meten

De ervaring leert dat heel wat atleten te obsessief met hun lichaamsgewicht bezig zijn. Ze willen absoluut nog een percentage lichaamsvet minder hebben terwijl ze dikwijls beter presteren met een kilootje meer dan ééntje minder.
Niet zelden krijgen zo’n atleten onvoldoende energie binnen met hun voeding om hun trainingsschema af te werken. Ze raken vermoeid , overtraind en lopen zo het risico om hun wedstrijdseizoen om zeep te helpen.

Elke atleet streeft dus naar een optimaal conditiegewicht. Niet zozeer het gewicht zelf maar wel de lichaamssamenstelling is belangrijk, d.w.z. het percentage vet en spieren in verhouding tot het totale lichaamsgewicht.

De ideale lichaamssamenstelling verschilt van sport tot sport. Zo zal de lichaamssamenstelling van een “top” wielrenner , anders zijn dan van een “top” zwemmer. Zelfs binnen dezelfde sporttak kan de ideale lichaamssamenstelling verschillen van atleet tot atleet.

Hoe meten?

Bij TRIMEDICO wordt de lichaamssamenstelling bepaald adhv huidplooidiktemetingen in combinatie met een impedantiemeter. De dikte van de huidplooien wordt met een speciale meettang opgemeten op verschillende plaatsen van het lichaam. Bij de impedantiemeting wordt er een elektrische stroom door het lichaam gestuurd en terug opgevangen, waardoor de weerstand van de verschillende weefsels kan gemeten worden.

Duur

De analyse van de lichaamssamenstelling inclusief bespreking duurt ongeveer 30 minuten.

Prijs

Prijs voor het bepalen van je lichaamssamenstelling = € 25

Hoe aanvragen?

Een analye van de lichaamssamenstelling hoort altijd bij een conditietest.